Gulrotkake

  • 3 1/4 dl Skjåkmjøl

  • 3 1/4 dl kveitemjøl

  • 2 dl sukker

  • 3 ts natron

  • 3 ts kanel

  • 1/2 ts muskat/nellik

  • 4 egg

  • 1 dl olje

  • 3,5 dl surmjølk

  • 2 ts vaniljesukker

  • 1 dl hakka mandlar

  • 1,5 dl raspa eple

  • 3 dl raspa gulrot

  • 1 dl kokos

Bland mjøl, sukker, natron, kanel og muskat/nellik. Pisk saman egg, olje, mjølk og vaniljesukker og ha i mjølblandinga. Rør om. Tilset resten.

Comments

Eplekake

  • 2 egg

  • 1 dl sukker

  • 1,5 dl Skjåkmjøl

  • 1,5 dl kveitemjøl

  • 2 ts bakepulver

  • 50 gr halvsmelta smør

  • 1,5 dl mjølk

  • 2 store eple

Visp eggedosis. Kok opp mjølk og tøm denne i. Ha i smøret. Ha i mjøl og bakepulver. Skjer epla i tynne skiver og legg desse på toppen. Strø på sukker. Steik på 200 grader i ca 35 min i vanleg rund form.

Comments