Gulrot

Gulrotkake

  • 3 1/4 dl Skjåkmjøl

  • 3 1/4 dl kveitemjøl

  • 2 dl sukker

  • 3 ts natron

  • 3 ts kanel

  • 1/2 ts muskat/nellik

  • 4 egg

  • 1 dl olje

  • 3,5 dl surmjølk

  • 2 ts vaniljesukker

  • 1 dl hakka mandlar

  • 1,5 dl raspa eple

  • 3 dl raspa gulrot

  • 1 dl kokos

Bland mjøl, sukker, natron, kanel og muskat/nellik. Pisk saman egg, olje, mjølk og vaniljesukker og ha i mjølblandinga. Rør om. Tilset resten.

Comments

Kjøtsuppe

  • 3 dl Skjåkgryn

  • Knoke eller anna salt kjøtt

  • 3 gulrøter

  • 1 lita kålrot

  • 1 purrelauk timian

Legg oppbløytte gryn og knoke eller kjøt i ein kjele, tilsett vatn til det dekkjer kjøtet. Kok i 1 - 1 1/2 time. Skum av med jamne mellomrom. Ta ut kjøtet og set til gulrot og kålrot.Kok til grønsakene er møyre. Ha til slutt i purre og kjøtet opp- skore i terningar. Smak til med timian. Flatbrød eller brød høyrer med.

Comments