Kremfløyte

Avletter eller Skryller

  • 2 1/2 dl kremfløyte

  • 1 dl rømme

  • 1 dl vatn

  • 50 gr Skjåkmjøl

  • 125 gr kveitemjøl

Bland saman fløyte og rømme og visp dette til krem. Sikt Skjåkmjøl og kveitemjøl inn og set til vatnet. La det svelle ei stund. Varm avlett- eller krumkakejernet og ha i ei lita skei røre. Steik lysgult på båe sider. Kakene skal vere tynne og sprø. Avkjøl på flatt underlag.

Comments

Rømmegraut med byggryn

  • 3 dl Skjåkgryn

  • 6 dl mjølk

  • 3 l kremfløyte

  • 1/2 l seterrømme

  • 6 dl kveitemjøl

  • 3 dl mjølk

Legg gryna i bløyt. La fløyte og rumme småkoke i 20 minutt medan mjølet blir sikta nedi. La grauten koke til feittet skil seg ut. Skum av feittet. Spe til slutt med mjølka. Kok graut av Skjåkgryn og mjølk og bland det i rømmegrauten rett før servering. Sukker og kanel høyrer med.

Comments