margarin

Fint brød med timian

  • 1 l vatn eller mjølk

  • 100 gr gjær

  • 1 ts salt

  • 100 gr smelta margarin

  • 500 gr Skjåkmjøl

  • 1 kg kveitemjøl

  • 1 ss timian

Steik brødet ved 210 grader i 50 - 60 minutt på nedste rille. 2-3 brød.

Comments

Storrumbrød, mjukt

  • 7 kg malne poteter

  • 500 gr margarin

  • 1 kg smult

  • 1 kg sirup

  • 1 l søt mjølk

  • 1 l sur mjølk

  • 2 toppa ss hjortetakksalt

  • 1 natronpakke

  • 2 kg Skjåkmjøl

  • 2 kg sikta kveitemjøl

  • 1,5 kg sikta rugmjøl

Ha potetstappe, mjøl, hjortetakksalt, natron og sirup i troget. Fyll oppi mjølka og kna lett saman. Sett til smelta feitt og smør. Kna saman. Bruk berre 1/2 kg kveitemjøl i deigen. Resten vert brukt som breimjøl. Steik på varm takke. Snu leiven ofte.

Comments