Rømme

Avletter eller Skryller

  • 2 1/2 dl kremfløyte

  • 1 dl rømme

  • 1 dl vatn

  • 50 gr Skjåkmjøl

  • 125 gr kveitemjøl

Bland saman fløyte og rømme og visp dette til krem. Sikt Skjåkmjøl og kveitemjøl inn og set til vatnet. La det svelle ei stund. Varm avlett- eller krumkakejernet og ha i ei lita skei røre. Steik lysgult på båe sider. Kakene skal vere tynne og sprø. Avkjøl på flatt underlag.

Comments

Salat

  • Skjåkgryn (oppbløytt og kokt)

  • Kinakål eller bladsalat

  • Tomat

  • Agurk

  • Sjampinjong

  • Ost/skinke eller liknande

Dressing:

  • 1 beger skogsbæryoghurt

  • 1 dl rømme

Smak til med timian eller bergmynte.

Comments

Viltgryte

  • 3 dl rømme

  • Ca 1 kg kjøt av elg/rein/hjort

  • 3 dl Skjåkgryn

  • 1 lauk

  • 2 ss smør

  • 1 boks hermetisk sopp

  • 7 dl viltbuljong salt, einebær

Bløyt opp gryna. Skrell og finhakk lauken og surr den gyllen i smør. Tilsett gryna. Rør rundt og ha i buljongen. La dette småkoke i 1 time. Brun kjøtet og soppen og ha dette i gryta. Småkok til kjøtet er møyrt. Smak til med salt og litt knuste einebær.

Comments